Dhara massage – Ayurvedische oliemassage voor het hele lichaam

Ayurveda oil massage

Deze massage wordt aanbevolen bij: stress, angst, slapeloosheid, gewrichts-, spier- en zenuwaandoeningen en algehele zwakte.

Ik voer de massage uit met warme sesamolie van biologische oorsprong of een speciale op jou gestemde kruidenolie. Voor een dieper therapeutisch effect maak ik gebruik van etherische oliën die passen bij jouw fysieke constitutie. Etherische oliën hebben een werking op emoties en herinneringen en zijn bekend om hun genezende eigenschappen op het emotionele niveau.

De lange bewegingen en de totaliteit van de massage geven een gevoel van eenheid van het lichaam en een diep ontspannen geest. 
Het maakt het oppervlakkige en het diepe weefsel zacht en soepel, helpt om de stressniveaus aanzienlijk te verlagen (de beroemde ‘happiness hormones’ serotonine en dopamine schieten omhoog) en voedt het zenuwstelsel. Het voedt tevens de huid en spieren en ondersteunt je om beter om te gaan met spanningen en dieper te slapen.

Als je klachten hebt als stijve en gespannen spieren, dan zal ik die gebieden extra aandacht geven met aanvullende behandelingen, zoals druk geven op speciale vitale energiepunten en gebruik maken van technieken uit de Thaise massage.

Ayurvedische oliemassage wordt ook ten zeerste aangeraden bij droge huid aandoeningen; de huid zal na de behandeling beter bestand zijn tegen kloven en uitdroging.

Om een maximaal effect te bereiken, zou deze oliemassage dagelijks gegeven moeten worden voor een periode van 7 – 10 dagen. De meeste mensen kiezen echter voor een serie behandelingen van 1x per week.

Deze dhara massage is op vrouwen gericht.

Duur: 60 minuten. Kosten: € 75,-