OVER MIJ

Ik ben Gunita Bauere. Naast het inspireren van mensen om hun gezondheid in eigen hand te nemen door het aanbieden van Ayurvedische consulten, op maat gemaakte Vitaliteitsplannen en authentieke Ayurvedische therapieën, is de eeuwenoude wijsheid van vasten en de enorme gezondheidsvoordelen daarvan één van mijn interesses. Wat de Ayurveda en veel andere culturen 3000 jaar geleden aanraadde, komt nu als een noviteit naar voren in de moderne wetenschappelijke arena.

Ik organiseer kleinschalige op maat gemaakte veilige Ayurvedische detoxretraites met verschillende gradaties van uitdaging. Ik bied ook één-op-één detox sessies aan.
De groepsretraites vinden plaats in Apeldoorn.
Als het je aanspreekt, volg dan het nieuws HIER.

HOE IS HET ALLEMAAL VERLOPEN


Na jaren gewerkt te hebben in het bankwezen begon ik mijn Ayurveda-reis in 2010, toen ik op zoek was naar de oorsprong van Ayurveda en naar India reisde. In Kerala, Zuid-India studeerde ik Ayurveda, de theorie, massage en uiteenlopende behandelingen.
In 2011 ging ik naar Thailand om in een door de overheid gecertificeerde school TMC School een intensieve cursus Thaise massage van 150 uren te volgen. Toen ik terug in Letland was, oefende ik het in een yogastudio en in mijn eigen praktijk in Riga, Letland.

De Ayurvedische behandelingen heb ik als Ayurveda Therapeut in een neurologische kliniek in Duitsland geoefend. Deze samenwerking met een Westerse doctor en een Indiaas team van therapeuten duurde 5 jaar.

Het verlangen om meer te ervaren bracht me in 2015 terug naar India om een 3 weken durende volledige Ayurvedische lichaam- en geest- reinigende kuur Panchakarma te ondergaan.

Bereid om dieper te duiken in de wijsheid van Ayurveda, volgde ik de 4-jarige HBO-niveau EISRA opleiding tot Ayurvedic Practitioner® (Ayurvedic Practitioner® opleiding is SNRO geaccrediteerd voor 200 EC). Naast diepgaande vakken in de Ayurvedische leer is ook de CPION geacrediteerd Westerse medische basis kennis (Western Medicine Fundamentals) (40 EC) onderdeel van deze opleiding. Als onderdeel van de studie ben ik in oktober 2019 naar India gegaan om een stage van 3 weken te door lopen in een Indiaas ziekenhuis.
In 2021 ben ik afgestudeerd. Het thema van mijn afstudeerscriptie ging over het verbeteren van de kwaliteit van leven met Ayurveda voor mensen met atopische dermatitis.
Het verlangen om meer te leren is echter nog niet voorbij…

Sinds 2023 ben ik docent Ayurveda bij NHA Opleidingen, één van de grootste scholen voor thuiscursussen en -opleidingen van Nederland.

Momenteel beoefen ik Ayurveda in Apeldoorn. De consulten en therapieën nemen plaats in mijn huispraktijk in Apeldoorn.

WAT MENSEN ZEGGEN

Ik ben zo ontzettend blij dat ik mee heb gedaan met deze detox! Het heeft veel in beweging
gebracht en me heel erg bewust gemaakt van bepaalde patronen. Ik ben verrast door de diepe uitwerking die het op me heeft gehad, zowel fysiek als mentaal. Heb me echt heel erg veilig en geborgen gevoeld door de persoonlijke begeleiding, heel erg waardevol en lief! Tim

De detox geeft me een haakje waardoor ik gezonder in het leven kan staan. Fysiek en mentaal. Ongelooflijk: zelfs mijn rugpijn is weg! Gunita’s ondersteuning is daarbij fantastisch: zorgzaam, wetend en vol empathie! Bas

Fasting is not an easy thing. It requires a strong will and great discipline. Completing this retreat, makes me feel very strong and proud to see how my body and mind handled. For that I’m very grateful for the warm and competent support from Gunita. It created the safe space in which all of this could take place. I learned a lot about what my body needs and how it reacts under certain circumstances. This detox leaves me with a clear mind and senses that are more open and aware. I have more energy, more presence and more focus. Léonie

Leuk, zo’n aankondiging van een detox-driedaagse, maar ik had er zo mijn eigen beelden bij: niks eten, honger lijden, misschien groentesapjes drinken? En een Ayurvedische manier om hiermee te werken? Geen idee!

Dus Arjan en ik gingen het avontuur aan en vonden dit programma een absolute aanrader! Geweldige voorbereiding door een vragenlijst, een persoonlijk gesprek,  bijeenkomsten, live en online, alle producten per persoon aangeleverd, dagelijkse mails van Gunita en visualisaties, meditaties en ontspanningsoefeningen door Leonie.

Mijn resultaat: 3 kilo lichter, mijn hele lijf en hoofd voelen lichter, ik heb geen honger gehad maar lekker gegeten en heb veel energie. En ik heb het gevoel een heerlijke retraite te hebben beleefd!

Ik voel me heel fit en licht. Doordat je zo nadrukkelijk stilstaat bij wat goed is voor je lichaam en geest en ik dat ook voel, wil ik dat gevoel zolang mogelijk vasthouden door op mijn voeding te blijven letten. Deze detox was een mooie belevenis die ik zeker ga herhalen in het najaar. Arjan

Ik voel me energieker en alerter. Tevens ben ik mijn huis als een witte tornado weer door geweest: lekker opgeruimd! Bovendien ben ik 3 kg kwijtgeraakt. Meer bewustwording van hoe ik in het leven sta: wat heb ik geestelijk nodig. Door elke dag een intentie te zetten moedigt aan om hier bewuster na te kijken en te handelen. Kortom: ik kan het iedereen aanraden om het eens te ervaren!! Els

It was wonderful to have you as a therapist and your natural kindness and positivity has been a balm to me. In your hands, Heart Dhara was a wonderful experience. My heartfelt thanks to you. Veronica

To the queen of the heart and massage. I thank you! You are gifted as an Ayurvedic therapist. Besides that, it was always a pleasure to talk to you. Brigitte

Thank you so much for all! You are so present, careful and full of love! I enjoyed your massages very very much. Yours, Petra

Thank you so much for the nice treatments and your soft hands. It was always a pleasure to talk to you. Katja & Frank

Merci beaucoup des vos exellentes massages et Dhara’s. Ca s’était tres bien pour ma santé. Salutations. Silva