BEHANDELINGEN

Mijn behandelingen worden vaak verrijkt met speciale olien en technieken afgestemd op de gezondheidsbehoefte van de klant. Soms adviseer ik voor een beter resultaat om twee of meer behandelingen te combineren.

Ik gebruik zoveel mogelijk producten van biologische oorsprong.

Ayurvedische oliemassage voor het hele lichaam of
Dhara massage

Deze massage wordt uitgevoerd met warme olie die gekozen is op basis van je lichaamsconstitutie: Wind, Vuur of Aarde. Voor een dieper therapeutisch effect maak ik gebruik van etherische oliën die passen bij jouw fysieke constitutie. Etherische oliën hebben een werking op emoties en herinneringen en zijn bekend om hun genezende eigenschappen op het emotionele niveau.

De lange bewegingen en de totaliteit van de massage geven een gevoel van eenheid van het lichaam en een diep ontspannen geest. 
Het maakt het oppervlakkige en het diepe weefsel zacht en soepel, helpt om de stressniveaus aanzienlijk te verlagen en voedt het zenuwstelsel. Het voedt tevens de huid en spieren en ondersteunt je om beter om te gaan met spanningen en dieper te slapen.

Als je klachten hebt als stijve en gespannen spieren, dan zal ik die gebieden extra aandacht geven met aanvullende behandelingen, zoals druk geven op speciale vitale energiepunten en gebruik maken van technieken uit de Thaise massage.

Ayurvedische oliemassage wordt ook ten zeerste aangeraden bij droge huid aandoeningen; de huid zal na de behandeling beter bestand zijn tegen kloven en uitdroging.

Om een maximaal effect te bereiken, zou deze oliemassage dagelijks gegeven moeten worden voor een periode van 7 – 10 dagen. De meeste mensen kiezen echter voor een serie behandelingen van 1x per week.

Duur: 60 minuten. Kosten: € 55,-

Warme kruidenbundel massage
Pinda Sveda

Dit is een van de meest efficiënte en voor het lichaam aangename Ayurvedische behandeling met een dubbel effect: genezend en ontspannend.
Het wordt gedaan met 4 warme bundels met helende kruiden. Met lange vloeiende bewegingen worden de weefsels van je lichaam geleidelijk in diepte opgewarmd.

Medisch gezien is Pinda Sveda onovertroffen als oplossing voor pijnlijke en stijve spieren en gevoelige gewrichten. Het verbeterd de lymfecirculatie en bloedsomloop en lost de stagnerende processen in het lichaam op. Gifstoffen worden vrijgelaten en de huid wordt gezonder en steviger.
Pinda Sveda heeft ook een sterk kalmerend en ontspannend effect op de zenuwen.

Deze behandeling is uniek in die zin, dat je al verlichting van de pijn kunt ervaren na de eerste behandeling.

Ik zal extra aandacht geven aan pijnlijke, stijve en gevoelige gebieden in jouw lichaam. Om ongemak te verminderen kan ik speciale Ayurvedische pijnverlichtende oliën gebruiken.

Na de behandeling zul je je warm, evenwichtig en licht voelen.

Als de hele kuur van 7 behandelingen is doorlopen, kan de Pinda Sveda behandeling buitengewoon goede resultaten opleveren.
Alle kruidenstempels worden door mij zelf gemaakt volgens een Ayurvedische formule en zijn geen commercieel massaproduct.

Duur: 45 minuten. Kosten: € 50,-. Als je tegelijk meer dan 1 Pinda Sveda behandeling boekt, kost de volgende behandeling(-en) maar € 45,-.

Oliebad voor de ruggengraat
Kati Basti

Deze behandeling helpt zeer goed in het geval van een stijve rug, rugpijn, achteruitgang van de ruggengraat, samengedrukte tussenwervelschijven, hernia, botontkalking, ischias en pijnlijke heupen. Een bijzonder verwarmende oliebehandeling om van te genieten – ik zal een continue stroom warme olie gieten op het pijnlijke gebied, de weefsels krijgen nieuwe aanvoer van vers bloed; op deze manier wordt er energie geschonken aan de spieren en de omliggende weefsels, waardoor de spierspanning en pijn verminderd.

Na het oliebad behandel ik het pijnlijke gebied met een lichte massage om de kruidenolie in het weefsel te laten door dringen en daardoor het genezingsproces te verbeteren. Indien nodig werk ik ook met de Ayurvedische marma punten, de vitale energie punten in het lichaam.

Vaak is er al een positief effect te merken na de eerste behandeling. 

Duur: 30 minuten. Kosten: € 28,-.

Het baden van het hartstreek
Hart Dhara

Het hartgebied is één van de drie belangrijkste vitale energiepunten in het menselijk lichaam. Vanuit de Ayurveda is het niet alleen de plek van het fysieke hart, maar ook van het energetisch hart. Het reguleert de bloeddruk, weerstand, bloedsomloop, vitaliteit en immuniteit. Geestelijk gezien verbindt het de emoties met inbegrip van zelfacceptatie, plezier, compassie, verdriet en besluiteloosheid.

Deze ongewone en zeer aangename Ayurvedische behandeling begint met het plaatsen van een deegring op het hartgebied. Een kalmerend mengsel van warme melk, etherische olie en kruiden wordt langzaam in een specifiek patroon in de deegring gegoten die op het hartstreek geplaatst is. Na deze diep ontspannende behandeling stroomt er nieuwe energie door jouw lichaam, je voelt je vitaal en vol enthousiasme voor het leven.

Hart Dhara kan als een aparte behandeling geboekt worden of in combinatie met een Ayurvedische massage voor het hele lichaam of andere behandelingen.

Duur: 20 minuten. Kosten: € 25,-. Als je Hart Dhara met een andere behandeling combineert, kost het maar € 20,-.